dissabte, 14 de novembre de 2020

Exposició Beethoven al Conservatori de Cervera

 

El passat 9 de novembre, el Conservatori de Cervera va inaugurar una exposició sobre Beethoven per commemorar el 250 aniversari del seu naixement. L'interès que havia despertat entre el professorat l'exposició Muzio Clementi, the Father of the Pianoforte. Confluències amb Beethoven presentada anteriorment al Museu de la Música de Barcelona, va animar als organitzadors a demanar a l'Associació Muzio Clementi de Barcelona una part del material, en concret els panells de Clementi i de Beethoven, per afegir-los a la seva mostra. Així mateix, vaig rebre la invitació a participar en la inauguració i a impartir unes sessions dedicades al professorat i a l'alumnat de Grau professional. Vaig centrar el tema en Clementi i la seva relació amb Beethoven, temàtica en la qual em sento més capacitat.

Al matí vaig presentar els panells al professorat i a continuació, amb el suport del Power Point, vaig parlar de l'estil compositiu de Clementi com a precedent del de Beethoven i vaig presentar l'anàlisi de les sonates opus 13 n. 6 i opus 34 n. 2 de Clementi, en les quals hi podem trobar elements clarament beethovenians.

A la tarda es va fer un acte d'inauguració al qual hi van assistir autoritats municipals i del Consell Comarcal, així com la directora i una part del professorat del conservatori, un grup relativament reduït per tal de respectar les normes de seguretat del Covid-19. A continuació, també per respecte a les normes, vaig fer tres sessions dedicades als alumnes. En aquest cas ho vaig plantejar com si es tractés d'impartir una classe en l'espai de l'exposició. Em va agradar molt l'atenció i l'interès que hi van posar així com l'actitud respectuosa dels nois i noies que van assistir.

Agraeixo molt al Conservatori de Cervera aquesta invitació a participar en l'acte. Vull remarcar la singularitat d'aquesta vila que potser sigui la que destina més recursos a la música en relació al nombre d'habitants a Catalunya

http://conservatori.ecervera.cat/actualitat/agenda/exposicio-beethoven-i-les-seves-confluencies
Cap comentari: